Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.03.2019

Прокуратура на Стрийщині попередила два факти незаконного надання у приватну власність 24 соток землі

Стрийською місцевою прокуратурою забезпечувалась участь в суді у розгляді двох протоколів про вчинення депутатами однієї із сільських рад Стрийщини адміністративних корупційних правопорушень, передбачених ч.2 ст.172-7 КУпАП (прийняття рішень щодо відведення земельних ділянок в умовах конфлікту інтересів).

Народні обранці, порушуючи вимоги Закону України «Про запобігання корупції», всупереч інтересам держави та громади села, не вжили заходів щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, при наявності суперечності між приватним інтересом та службовими повноваженнями.

Так, на засіданні сесії сільської ради при розгляді питання про надання дозволу на відведення двох земельних ділянок площею 24 соток на користь своїх близьких родичів, проголосували «за».

За наслідками розгляду судом корупційних протоколів винні особи притягнуті до адміністративної відповідальності у виді штрафу.

Крім цього, з метою попередження незаконного надання у власність цих земельних ділянок, місцевою прокуратурою у Львівський окружний адміністративний суд подано два позови щодо визнання незаконними та скасування рішень сесії сільської ради.

Зазначимо, що ці позови задоволено повністю.

Відтак, завдяки прокуратурі попереджено незаконне вибуття земельних ділянок з комунальної власності.

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

 

 

кількість переглядів: 1682