Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.05.2019

Городоцька прокуратура домоглася скасування протиправного рішення міськради щодо батьківської плати за харчування дітей у садках

Рішенням Львівського окружного адміністративного суду повністю задоволено позов Городоцької місцевої прокуратури в інтересах держави до Мостиської міської ради.

Прокуратура вимагала визнати протиправним та скасувати рішення органу місцевого самоврядування «Про встановлення розміру батьківської плати за харчування дітей у дошкільних закладах, що проживають за межами громади».

Цим рішенням міськрада визначила ціну для батьків за харчування дітей в дитячих дошкільних закладах та дошкільних відділеннях навчально-виховних комплексів.

Як з’ясували прокурори, 60% доводилось платити батькам, які живуть у місті, 40% – тим, що з сільської місцевості (для жителів громади).

Натомість, родичам дітей, які проживають за межами громади – 100% за кожен день.

Таким чином було порушено вимоги ст.5 Закону України «Про освіту» в частині допущення привілеїв для міського населення та обмежень (дискримінації) для жителів сільського населення, що проживають за межами громади.

Відтак, завдяки втручанню прокуратури відновлено права майже 30 сімей.

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 1337