Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.06.2019

Прокуратура Львівщини домоглася повернення з незаконного використання 201 га земель вартістю 168 млн грн

Так, у грудні 2017 року прокуратурою виявлено протиправне рішення Великомостівської міської ради Сокальського району, відповідно до якого одному з господарюючих товариств передано у користування сільгоспугіддя загальною площею майже 201 га.

Фактично, усупереч положенням земельного та цивільного законодавства, міська рада протиправно розпорядилася землями сільськогосподарського призначення державної власності та землями, власники яких померли, а спадкоємці за законом чи заповітом відсутні чи не прийняли спадщину.

З метою усунення допущених порушень, органи прокуратури області пред’явили позов, який постановою Львівського апеляційного господарського суду області від 23.07.2018 повністю задоволено.

Оскаржуване рішення органу місцевого самоврядування визнано недійсним, а товариство зобов’язано звільнити землі та повернути їх територіальній громаді.

Відтак, завдяки заходам, вжитим прокуратурою, органом ДВС 24.05.2019 винесено постанову про закінчення виконавчого провадження у зв´язку із повним та фактичним виконанням вказаного судового рішення.

Підприємство звільнило вказані території сільськогосподарського призначення вартістю 168 млн грн.

 

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

 

кількість переглядів: 1587