Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.07.2019

Екс-держслужбовця Державної екологічної інспекції на Львівщині визнали винним у вчиненні чотирьох адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією

За участі органів прокуратури Львівської області, постановами Сихівського районного суду м.Львова визнано винним у вчиненні чотирьох адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, колишнього працівника Державної екологічної інспекції у Львівській області.

Головний спеціаліст відділу екологічного контролю водних ресурсів та атмосферного повітря – державний інспектор з охорони навколишнього середовища вказаного відомства порушив вимоги Закону України «Про запобігання корупції» та несвоєчасно, без поважних причин, подав декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (за період, не охоплений раніше поданими деклараціями – перед звільненням).

Таким чином, чоловік вчинив адміністративне правопорушення, пов`язане з корупцією, відповідальність за яке передбачена ч.1 ст.172-6 КУпАП.

Окрім цього, встановлено, що обіймаючи іншу посаду у цій же структурі (головного спеціаліста відділу екологічного та радіологічного контролю на митній території Львівської області), держслужбовець тричі не повідомив НАЗК про суттєві зміни у майновому стані.

Зокрема: про придбання авто «Mersedes Benz C250», вартістю більше 156 тис грн, отримання понад 277 тис грн доходу від продажу автомобіля «Volkswagen Passat» та про набуття у власність «Mersedes Benz 316 CDI» ціною у більш як 151 тис грн.

Такі дії вказаної особи кваліфіковано за ч.2 ст.172-6 КУпАП.

За наслідками судових розглядів, за порушення вимог фінансового контролю, екс-держслужбовця визнано винним та застосовано стягнення у вигляді штрафу.

Рішення суду набрали законної сили.

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

 

кількість переглядів: 1864