Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.07.2019

Зловмисника, який здійснив у заповідник незаконну порубку дерев, судитимуть на Старосамбірщині

Самбірською місцевою прокуратурою здійснювалося процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно 30–річного жителя с.Ріп`яно, який без відповідного дозволу, 23.03.2019 вчинив незаконну порубку п`яти дерев породи сосна загальною кубомасою 3,5 м куб на території Головецького лісництва державного підприємства «Старосамбірске лісомисливське господарство».

Зазначимо, що це лісництво розташоване у регіональному ландшафтного парку місцевого значення «Верхнє Дністровські Бескиди» та належить до природно-заповідного фонду.

Такі неправомірні дії чоловіка кваліфіковано за ч.3 ст.246 КК України (незаконна порубка лісу).

Встановлено, що після незаконної порубки зловмисник зберігав деревину у заздалегідь облаштованому місці, а коли через два дні перевозив у пункт призначення, був виявлений працівниками лісової охорони.

У ході досудового розслідування, на підставі ухвали слідчого судді Старосамбірського районного суду, проведено обшуки у помешканні фігуранта.

Так, вилучено 6 бензопил з комплектуючими, сокири, клини, ломи, а також транспортний засіб, за допомогою якого здійснювалось перевезення деревини.

На даний час обвинувальний акт прокуратура скерувала до суду.

За вчинене лиходію загрожує штраф від тисячі п’ятисот до двох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 1376