Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.07.2019

Двох держслужбовців Стрийської райдержадміністрації визнали винними у вчиненні адмінправопорушень, пов’язаних з корупцією

Органами прокуратури області забезпечена участь прокурора у розгляді судом адміністративних протоколів, складених та скерованих до суду УЗЕ у Львівській області, стосовно двох держслужбовців – начальника та спеціаліста відділів Стрийської районної державної адміністрації Львівської області.

Так, начальник відділу персоніфікованого обліку управління соціального захисту населення Стрийської РДА, не дотрималась встановлених законодавством термінів та несвоєчасно повідомила НАЗК про суттєві зміни у майновому стані – отриманий у спадщину житловий будинок загальною площею 102,1 кв м, вартістю майже 276 тис грн.

Таким чином керівниця вчинила адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, відповідальність за яке передбачена частиною 2 статті 172-6 КУпАП.

Постановою Стрийського міськрайонного суду Львівської області 03.05.2019, жінку визнано винною та накладено стягнення у вигляді штрафу.

Окрім цього, постановою цього ж суду, 08.05.2019, винесено вирок і спеціалісту відділу архітектури, містобудування та інфраструктурних проектів Стрийської РДА.

Держслужбовиця теж порушила вимоги Закону України «Про запобігання корупції» та не повідомила Національне агентство з питань запобігання корупції про суттєві зміни у майновому стані, зокрема, про отримання у подарунок квартири, вартістю понад 486 тис грн.

За результатом судового розгляду, вказану особу визнано винною та теж оштрафовано.

На даний час судові рішення набрали законної сили.

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 1628