Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.07.2019

Львівська прокуратура оскаржила у суді вирок щодо грабіжника

Львівський апеляційний суд погодився із апеляційною скаргою прокуратури області щодо незаконності вироку районного суду, який безпідставно звільнив грабіжника від відбування призначеного покарання.

Нагадаємо, що злочин чоловік вчинив у Дрогобичі ще у вересні 2015 році.

28-річний житель Донеччини вирвав із рук потерпілої сумку, у якій були гроші та особисте майно на суму понад одну тисячу гривень.

Так, Дрогобицький міськрайонний суд засудив злодія за ч.2 ст.186 КК України (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), вчинений повторно) до 4 років 2 місяців позбавлення волі та на підставі ст.75 КК України звільнив від відбування покарання встановивши іспитовий термін 3 роки.

Перевіряючи законність цього вироку, апеляційний суд врахував тяжкість вчиненого злочину, наявність незнятих і непогашених судимостей за раніше скоєні грабежі та інші умисні правопорушення та ухвалив новий вирок – 5 років позбавлення волі.

Зазначимо, що у 2018 році вказане кримінальне провадження вже розглядалось Львівським апеляційним судом, але було залишено без змін.

Проте, завдяки принциповій позиції прокуратури, вказане рішення скасовано касаційним судом, який і призначив новий розгляд.

Таким чином, грабіжник відбуватиме справедливе покарання у в’язниці.

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 1533