Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.07.2019

У Львові прокурори та їх європейські партнери провели круглий стіл

12 липня 2019 року у Львові відбувся круглий стіл щодо впровадження нової системи оцінки ефективності роботи прокурорів.
У засіданні взяли участь представники Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС) – Гатіс Донікс та Світлана Олійник, заступник Генерального прокурора України Анжела Стрижевська, проректор Національної академії прокуратури України Юрій Севрук, прокурор Львівської області Юрій Квятківський, прокурор Хмельницької області Олег Синишин, прокурор Закарпатської області Володимир Гаврилюк, прокурор Кіровоградської області Анатолій Коваленко, перший заступник прокурора Донецької області Олександр Лівочка, заступник прокурора Кіровоградської області Віктор Приходько, заступник прокурора Чернівецької області Олег Пилипюк, заступник прокурора Львівської області Галина Борейко, представники Генеральної прокуратури, керівники місцевих прокуратур та члени робочої групи з Львівщини.
У вступному слові Анжела Стрижевська зазначила, що проєкт було розпочато на базі Львівської, Одеської та Харківської прокуратур. Вона зауважила, що приємним фактором стало те, що прокурори вивляли неабияку ініціативу, активно долучались до розробки системи, вносили цікаві пропозиції та ідеї.
Очільник прокуратури Львівщини Юрій Квятківський подякував представникам Місії КМЄС, Генеральної прокуратури України і керівникам прокуратур вказаних регіонів за тісну співпрацю та звернувшись до присутніх сказав, що на шляху модернізації та осучаснення органів прокуратури ми повинні докласти усіх зусиль, аби створити прозорий та зрозумілий механізм оцінки індивідуальної діяльності на зразок європейських стандартів.
«Система повинна бути чесною, а критерії – максимально простими і об’єктивними. Головна мета, щоб належне виконання службових обов’язків гідно винагороджувалось, неякісне – виявлялось та усувалось, а продуктивність роботи прокурорів лише зростала», – наголосив Ю.Квятківський.
Водночас, Гатіс Донікс запевнив, що разом із колегами із Місії КМЄС вживатиме усіх заходів для найшвидшого прийняття новим українським Парламентом законодавчих змін, оскільки прокурорська спільнота потребує системи, яка б допомагала виявляти професійні прогалини та допомагала їх вирішувати.
Підсумовуючи захід сторони висловили сподівання на подальшу співпрацю та досягнення поставлених завдань.
 
Пресслужба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 643