Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.07.2019

У Львові судитимуть двох поліцейських за збут наркотиків та отримання хабара

Прокуратурою Львівської області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно начальника відділу Управління протидії наркозлочинності Головного управління Національної поліції у Львівській області та старшого оперуповноваженого цього ж управління, які у січні цього року незаконно зберігали, перевозили з метою збуту та продали львів’янину наркотичний засіб «героїн» у особливо великих розмірах.

За такі «послуги» один із правоохоронців вимагав та отримав 6,5 тис доларів США та 16 тис грн.

За ці кошти працівник поліції обіцяв не притягати особу до кримінальної відповідальності за незаконні дії, пов’язані з наркотичними засобами.

Такі дії одного із зловмисників кваліфіковано за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України, а іншого – за ч.3 ст. 307 КК України.

У разі доведення вини фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років та конфіскація майна.

Зазначимо, що досудове розслідування здійснювалось слідчими УСБУ у Львівській області за оперативного супроводу Львівського управління ДВБ НП України.

 

Пресслужба прокуратури Львівської області

 

кількість переглядів: 1826