Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.07.2019

У Радехівському районі низку чиновників та службовців покарали за порушення вимог фінансового контролю

Упродовж першого півріччя цього року Радехівською місцевою прокуратурою забезпечено участь у розгляді судом 41 протоколу про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією.
Серед порушників: депутати міських, районних і селищних рад, бухгалтер комунального підприємства, головний державний інспектор місцевого відділення ГУ ДФС у Львівській області, завідувач матеріальним складом та начальник виробничої лабораторії держпідприємства.
Зазначені адмінправопорушення стосуються порушення вимог фінансового контролю, зокрема, несвоєчасного подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (ч.1 ст.172-6 КУпАП), неповідомлення або несвоєчасного повідомлення про суттєві зміни у майновому стані (ч.2 ст.172-6 КУпАП), ч. 1 ст. 172-7 КУпАП (неповідомлення особою у встановлених законом випадках та порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів) та вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів (ч.2 ст. 172-7 КУпАП).
За результатами розгляду зазначених протоколів 19 осіб визнано винними у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією.
Загальна сума накладених судом штрафів становить 21 267 грн.
Крім цього, місцевою прокуратурою, в порядку ч. 3 ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції», у органи влади та місцевого самоврядування скеровано 8 подань з метою усунення порушень вимог антикорупційного законодавства, за результатами розгляду яких 9 осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності.
 
Пресслужба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 486