Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.08.2019

Жителя м. Жидачів засуджено за ухилення від призову на строкову військову службу

За процесуального керівництва Стрийської місцевої прокуратури в порядку ст.291 КПК України, скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 27 річного уродженця та жителя м. Жидачів Львівської області, який підозрювався у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 335 КК України, тобто в ухиленні від призову на строкову військову службу.

Встановлено, що вказана особа, перебуваючи на військовому обліку призовників Жидачівського районного військового комісаріату, згідно Указу Президента України за № 33/2018 від 15.02.2018 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2018 році» та визнаний військово-лікарською' комісією придатним до проходження військової служби, отримавши повістку про явку на конкретну дату до військового комісаріату для відправки в складі визначеної команди до лав Збройних Сил України, для проходження строкової військової служби, не маючи поважних причин неприбуття та правових підстав на відстрочку від призову на строкову військову службу у вказаний термін не з’явився, тим самим ухилився від виконання свого конституційного обов’язку та призову на строкову військову службу.

Відтак, Жидачівським районним судом Львівської області вказану особу визнано винною та з урахуванням ст. 75 КК України, засуджено до 1 року обмеження волі з іспитовим строком 1 рік.

Пресслужба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 1460