Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.08.2019

На Львівщині судитимуть чотирьох членів організованої групи, які заволоділи 1,7 млн бюджетних коштів

За процесуального керівництва прокуратури Львівської області 21.08.2019 скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох членів організованої групи, які незаконно заволоділи бюджетними коштами у особливо великих розмірах.
 
Зловмисникам інкримінували ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.3 ст.28-ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України.
 
Встановлено, що до складу організованої групи увійшли директор комунального підприємства, його доньки, керівник товариства з обмеженою відповідальністю та бухгалтер цього ж підприємства.
 
Протиправною діяльністю вказані особи займались упродовж липня 2018 року - січня 2019 року.
 
Зловживаючи службовим становищем, махінатори забезпечили проведення фіктивних тендерів щодо закупівлі комунальної техніки для потреб комунального підприємства за заздалегідь завищеними цінами.
 
У результаті їм вдалось заволодіти 1,7 млн грн бюджетних коштів.
 
Під час проведення обшуків у помешканнях фігурантів, працівниками Управління захисту економіки у Львівській області виявлено та вилучено оригінали документів та матеріали, які підтверджують вчинення ними кримінальних правопорушень.
 
Довідково: максимальний термін покарання, який загрожує лиходіям - 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

кількість переглядів: 549