Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.09.2019

Прокуратура довела безпідставність звільнення від покарання винуватця ДТП на Львівщині

Львівський апеляційний суд погодився з апеляційною скаргою прокуратури області щодо незаконності вироку районного суду в частині безпідставного звільнення фігуранта ДТП від відбування призначеного йому покарання на підставі закону про амністію.

Нагадаємо, що у березні 2017 року, близько 20:30 год у Львові, 52-річний місцевий мешканець за кермом власного автомобіля порушив Правила дорожнього руху України та на пішохідному переході збив пішохода, заподіявши йому тяжкі тілесні ушкодження.

Шевченківський районний суд м.Львова засудив львів’янина за ч.2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що заподіяли потерпілому тяжкі тілесні ушкодження) до 3 років ув’язнення з річним позбавленням права керувати транспортними засобами.

Проте, на підставі Закону України "Про амністію у 2016 році", суд звільнив фігуранта від призначеного покарання.

Перевіряючи законність цього вироку, апеляційний суд визнав, що суд першої інстанції ретельно не перевірив передбачені законом підстави для звільнення винного від покарання згідно з актом амністії та неправильно застосував закон України про кримінальну відповідальність.

Відтак апеляційним судом ухвалено новий вирок, відповідно до якого обвинуваченого, на підставі ст.75 КК України, звільнено від відбування основного покарання з іспитовим строком 2 роки.

Також, чоловіку доведеться з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання та роботи.

 

Пресслужба прокуратури Львівської області

 

 

кількість переглядів: 1821