Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.09.2019

У Львові на лаві підсудних опинився екснарколог, який на пенсії торгував сильнодіючими речовинами

За процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №1 слідчими Сихівського відділу поліції, за оперативного супроводу Управління протидії наркозлочинності ГУ НП у Львівській області, завершено досудове розслідування стосовно 62-річного львів’янина, який підозрювався у вчиненні злочинів, передбачених ч.1, ч.3, ч.4 ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та ч.1, ч.3 ст.321 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) КК України.
Встановлено, що після звільнення із посади лікаря-нарколога одного із комунальних закладів міста, пенсіонер розробив схему торгівлі сильнодіючими лікарськими засобами.
Для цього чоловік використовував підроблені рецептурні бланки №1 (ф-1), з нанесеними на них кліше та печатками. Фальшивки заповнював власноруч, а медикаменти закуповував у аптеках.
Діяв зловмисник упродовж двох років. Наркозалежним продавав, переважно, «соннат».
Усього правоохоронці зафіксували більше сотні епізодів злочинної діяльності.
На даний час обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості скеровано до Галицького районного суду м. Львова.
 
Пресслужба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 535