Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.10.2019

Голову тендерного комітету держпідприємства та керівника фірми затримали на одержані понад 446 тис грн неправомірної вигоди

За процесуального керівництва прокуратури Львівської області слідчим управлінням Головного управління Національної поліції у Львівській області за оперативного супроводу УЗЕ у Львівській області та Львівського управління ДВБ НП України викрито злочинну схему заволодіння бюджетними коштами при закупівлі за завищеними цінами електричних акумуляторів для потреб державного газотранспортного підприємства.

У ході досудового розслідування встановлено, що голова тендерного комітету державного газотранспортного підприємства, зловживаючи своїм службовим становищем, з метою одержання неправомірної вигоди для себе, всупереч інтересам служби, сприяв у визнанні суб’єкта господарювання переможцем тендерних торгів та в укладенні з ним договору про поставку за завищеними цінами електричних акумуляторів на загальну суму понад 14 мільйонів гривень.

29.09.2019, задокументовано факт одержання головою тендерного комітету від представника суб’єкта господарювання неправомірної вигоди в розмірі понад майже 17 тис євро (у еквіваленті 446 тис грн) за вчинення таких дій у його інтересах.

30.09.2019 посадовцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам).

Цього ж дня представнику підприємства повідомлено про підозру у вчиненні пособництва у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.27, ч.2 ст.364 КК України.

Ухвалами слідчого судді Галицького районного суду м. Львова від 01.10.2019, за клопотаннями органу досудового розслідування щодо кожного з підозрюваних застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із визначенням застави у розмірі 447 тисяч гривень.

На даний час проводяться необхідні слідчі (розшукові) та процесуальні дії з метою встановлення усіх обставин вчинення цього кримінального правопорушення.

Довідково: санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Пресслужба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 1347