Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.11.2019

Прокуратура Львівщини відкрила двері для екскурсій

Апарат прокуратури області розташований і працює в історичній будівлі старого Львова.

Понад 100 років приміщення було закрите для відвідування поціновувачам мистецтва.

У п’ятницю, 22 листопада 2019 року, в приміщенні прокуратури Львівської області відбулась перша екскурсія для студентів юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка.

Розповідала історичні факти та демонструвала красоти споруди екскурсовод-мистецтвознавець Наталія Зубик.

Студенти оглянули малу та велику актові зали, хол з різнобарвними мозаїками та вітражами, коридор із дерев’яним оздобленням, а також екстер’єр.

Крім цього, екскурсанти побували і у кабінеті прокурорки області та інших локаціях для фото.

«Цю ідею мені запропонували журналісти. І оскільки вона збігається із моїми світоглядними орієнтирами щодо того, якою, серед іншого, має бути оновлена прокуратура, я підтримала її», – зазначила Ірина Діденко.

«Враховуючи те, що будинок Прокуратури області збудований ще на початку XX століття і є архітектурною пам’яткою, я вирішила, що помилуватись її неповторним інтер’єром має право кожен охочий. Вже незабаром потрапити на таку екскурсію зможуть звичайні львів’яни та жителі регіону відповідно до попереднього запису», – додала вона.

Зазначимо, що напередодні, очільниця відомства Ірина Діденко та Ректор Франкового вишу Володимир Мельник урочисто підписали Меморандум про партнерство та співробітництво, засвідчивши цим подальшу ефективну співпрацю і взаємодію.

 

Пресслужба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 2268