Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.01.2020

Прокуратура Львівської області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно двох зловмисників, які вчинили замах на життя поліцейського

Подія трапилась 3 вересня минулого року на Львівщині, коли неможливе стало реальним. Двом зловмисникам, які відбували покарання у Миколаївській виправній колонії № 50- вдалось втекти .

Наступного дня 31-річний поліцейський, що працював водієм у Жидачівському відділі поліції, повертаючись з служби помітив біля мосту р. Стрий, що неподалік с.Межиріччя двох чоловіків, які за орієнтуванням були дуже схожі на утікачів.

Підозрюваних чоловік зупинив і представившись працівником правоохоронних органів, попросив пройти з ним у райвідділ для встановлення їх осіб.

Зрозумівши, що втікати їм вже немає куди, зловмисники почали чинити опір. В ході конфлікту, обвинувачені завдали потерпілому одного удару у грудну клітку ножем, чим завдали жертві тілесного ушкодження.

На місце злочину прибули правоохоронці і затримали розбійників.

За процесуального керівництва Прокуратури, досудове розслідування здійснювали слідчі Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Наразі прокурори скерували до суду обвинувальний акт за ч.2 ст.393 КК України (втеча з місць позбавлення волі за попередньою змовою групою осіб) та за ч. 2 ст. 28, ст. 348 КК України (замах на умисне вбивство працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків, за попередньою змовою групою осіб).

За вчинене фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 9 до 15 років або довічне позбавлення волі.

 

Пресслужба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 1382