Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2020

Прокуратура Львівської області звернулась до апеляційного суду щодо незаконності рішення суду першої інстанції


Інцидент трапився ще у січні 2018 року у місті Дрогобич, що на Львівщині. 25-річний чоловік, перебуваючи у квартирі потерпілої, з корисливих мотивів ,таємно поцупив її майно.

Своїм злочином, чоловік завдав жінці матеріальної шкодив сумі на тисячу гривень . Дрогобицький міськрайонний суд покарав злодія за ч.2 ст.185 КК України (крадіжка-таємне викрадення чужого майна, вчинена повторно) та присудив винуватцю 2 роки позбавлення волі.

Проте керуючись ст.75 КК України ( Звільнення від відбування покарання з випробуванням) його безпідставно звільнили від реального відбування покарання з випробувальним терміном 2 роки. І всього б нічого, якби фігурант вчинив злочин вперше, зрозумів помилки і став на шлях виправлення. Але підозрюваний був вже й раніше судимий тим паче, не один раз .Прокурорів обурило рішення суду першої інстанції і вони подали на апеляцію.

Перевіряючи законність вироку місцевого суду, апеляційний суд врахував неодноразове притягнення злодія до кримінальної відповідальності, наявність незнятих та непогашених судимостей за раніше скоєні ним умисні злочини (рецидив злочинів), у тому числі аналогічні корисливі злочини, а відтак ухвалив новий вирок та обрав обвинуваченому покарання у виді 2 років позбавлення волі.

Завдяки принциповій позиції прокуратури області, незаконне рішення Дрогобицького міськрайонного суду скасовано, а апеляційним судом ухвалено новий вирок і крадій реально відбуватиме покарання у виді позбавлення волі.

Пресслужба прокуратури Львівської обасті

кількість переглядів: 1789