Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2020

У Львові чотирьом членам організованої групи повідомили підозру за торгівлю наркотиками

За процесуального керівництва прокурорів повідомлено про підозру у вчиненні особливо тяжких злочинів 4-м членам організованої групи, які здійснювали збут наркотичних засобів та психотропних речовин на території Львова.

 

Встановлено, що організатор, з корисливих мотивів, маючи умисел на незаконне придбання, зберігання з метою збуту та незаконний збут наркотиків на території міста, у березні 2019 організував стійку групу, до складу якої увійшли троє львів’ян.

 

Так, реалізуючи свій злочинний план, організатор за допомогою мобільного додатку «Telegram», шляхом розсилки повідомлень, інформував покупців наркотичних засобів та психотропних речовин про номери електронних гаманців у платіжній системі «Easy Pay», на які необхідно здійснити перерахування визначеної ним суми грошових коштів за наркотичні засоби або психотропні речовини у «закладці».

 

Після надходження грошових коштів від покупців зловмисником у месенджері «Telegram» надсилалось покупцю фотоповідомлення із адресою «закладки».

 

З метою конспірації діяльності злочинної групи та попередження можливості її викриття правоохоронними органами організатор групи та її члени оминали пряме спілкування з покупцями вказаних наркотичних засобів та речовин.

 

Орієнтовні обсяги грошових коштів, виведені з так званого «магазину» в інтернет-месенджері «Telegram» за допомогою лише платіжної системи «Easy Pay» за період документування групи налічує близько 3 млн 400 тис грн.

 

За наслідками проведених обшуків на території Львова та області, вилучено наркотики, психотропні речовини, банківські картки.

 

За вчинення злочинів, передбачених ч.3 ст.307 КК України, санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

 

 

Пресслужба Прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 1604