Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.03.2020

На Львівщині правоохоронці затримали ймовірного наркоторговця

У середу, 4 березня 2020 року, на автодорозі поблизу с.Смогів Жидачівського району, слідчими та оперативниками Поліції Львівщини, за процесуального керівництва Прокуратури Львівської області, затримано 40-річного жителя Івано-Франківщини.

У автомобілі «Jeep Grand Cherokee" на іноземній реєстрації під керуванням вказаної особи, правоохоронці знайшли 1000 таблеток наркотичного засобу «субітекс», який одразу вилучили.

Зазначимо, що вартість такого елітного препарату на чорному ринку становить орієнтовно 400 грн за 1 таблетку. Відтак, за вилучену партію товару ймовірний зловмисник міг отримати 400 тис грн.

Крім того, у рамках цього ж кримінального провадження у жовтні минулого року за 105 тисяч у фігуранта здійснено так звану оперативну закупку психотропної речовини «амфетамін» та 574 таблеток «субітексу», який у своєму складі містить синтетичний препарат «бупренорфін».

Такі дії можливого правопорушника кваліфіковано за ч.3 ст.307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

На цей час прокурори готують повідомлення про підозру та клопотання до суду щодо обрання міри запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

Пресслужба Прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 1965