Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.04.2020

Львівська прокуратура вивчить питання законності набуття права власності та користування землями поблизу озера «Винниківське»

Підставою для втручання прокуратури стала поширена у ЗМІ інформація про факти можливого незаконного розпорядження та протиправного використання земель водного та лісового фонду, а також рекреаційного призначення, на яких розташоване та які межують з озером «Винниківське».
Серед іншого, піднімається питання щодо самовільного зайняття цих земель, огородження території державного лісового фонду, вирубки лісу та здійснення будівельних робіт.
 
У зв’язку з цим, Прокуратурою Львівської області ініційовано вивчення законності набуття в користування та подальшого використання за цільовим призначенням земельних ділянок водного і лісового фонду та земель рекреації на згаданій території поряд з озером «Винниківське», законності будівництва об’єктів нерухомого майна на вказаних ділянках, з урахуванням правового статусу водойми та меж прибережної захисної смуги, їх цільового призначення та фактичного використання земель відповідно до нього.
 
З цією метою прокуратура уже скерувала низку запитів та доручень контролюючим органам, до повноважень яких віднесено проведення перевірок, встановлення і фіксація фактів можливих правопорушень.
 
Зокрема, Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Львівській області, Державної екологічної інспекції у Львівській області, Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, а також Департаменту Держархбудінспекції у Львівській області.
 
Також надіслано запит у Львівську обласну державну адміністрацію щодо наявності виданих розпоряджень про надання вказаних земель у власність або користування фізичним чи юридичним особам.
 
За наслідками цих перевірок та вивчення матеріалів, Львівською прокуратурою буде надано оцінку законності усіх дій та прийматимуться відповідні рішення.
Пресслужба Прокуратури Львівської області
 

кількість переглядів: 645