Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.04.2020

Чотирьох посадовців з Львівщини викрили на отриманні хабарів за погодження фітосанітарних сертифікатів при імпорті товарів

За процесуального керівництва Прокуратури Львівщини викрито протиправну схему зі систематичного вимагання хабарів трьома службовцями Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у Львівській області на чолі із керівницею фітосанітарної лабораторії.

За версією слідства, вказані особи отримували неправомірну вигоду за видачу фітосанітарних сертифікатів при імпорті товарів, зокрема, у зоні митного поста «Городок» Галицької митниці ДМС України.

При цьому, за свої «послуги із пришвидшення процедури», фігуранти визначили для представників суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності «тариф» – тисяча гривень з кожної фури, що транспортує товари, які, переважно, швидко псуються.

Зазначимо, що під контролем правоохоронців, уже задокументовано надання вказаної суми коштів, яка, ймовірно, була розподілена за результатами «роботи» за попередні періоди.

А вже у середу, 22 квітня цього року, причетних до злочину викрили під час отримання чергового траншу.

Такі дії посадовців кваліфіковано за ч.3 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Наразі, прокурори готують повідомлення про підозри, а також клопотання до суду для обрання міри запобіжних заходів.

Довідково: санкція інкримінованої статті передбачає від 5 до 10 років ув’язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацію майна.

Спільна робота прокурорів, слідчих Поліція Львівської області та оперативників обласного Управління УСР/Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України

 

Пресслужба Прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 1984