Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.04.2020

На лаві підсудних опинилися двоє чоловіків, яких підозрюють у підриві автівки львівського бізнесмена

Зазначимо, що ідеться про подію, яка сталась 15 травня минулого року на вулиці Трускавецькій у Львові. Того дня невідомі особи підклали саморобний вибуховий пристрій під авто «BMW X6» та підірвали його.
Зловмисникам не вдалось довести намір до завершення через обставини, які від них не залежали – після вибуху пошкоджено кузов автомобіля, а сам потерпілий залишився живим.
За версією слідства, до вчиненого причетні двоє львів’ян: 33 та 50 років. Їх дії кваліфіковано за ч.2 ст.15, п.п. 5,6,11,12, ч.2 ст.115 (умисне вбивство), ч. 2 ст.194 (умисне знищення або пошкодження майна), ч. 1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.
Водночас, матеріали досудового розслідування стосовно можливого організатора вчинення злочину виділено у окреме провадження, досудове розслідування у якому досі триває.
В четвер, 23 квітня цього року обвинувальний акт скеровано до суду.
Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного управління Національної поліції у Львівській області під процесуальним керівництвом Прокуратури Львівської області.
На цей час фігуранти перебувають під вартою. Їм загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна.
 
Пресслужба Прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 689