Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.04.2020

Заволодіння бюджетними коштами може обернутися 8 роками позбавлення волі для засновників підприємства та чиновників ЛОДА

За процесуального керівництва Прокуратури Львівської області викрито протиправну схему привласнення понад 1,3 млн грн бюджетних коштів при будівництві амбулаторії у с.Дубравка засновниками підприємства у злочинній змові із чиновниками Львівської обласної державної адміністрації.
За версією слідства, підприємці, заручившись підтримкою т.в.о.начальника одного із управлінь обладміністрації та його підлеглого, внесли до офіційних документів неправдиві дані, зокрема, щодо завищення об’ємів робіт, їх вартості та використаних матеріалів.
Однак, описані у документації виконані роботи (укладання каналізаційних трубопроводів, труб зовнішньої каналізації, улаштування круглих збірних залізобетонних каналізаційних колодязів, укладання ходових дошок покрівлі, улаштування вертикальної гідроізоляції фундаментів, утеплення цоколю плитами мінераловатними, установлення дверних блоків у зовнішніх і внутрішніх прорізах кам’яних стін, віконних металопластикових блоків, улаштування асфальтобетонного покриття доріжок і тротуарів тощо), насправді, не були завершені.
Та, при цьому, гроші, за сприяння службовців ЛОДА, все одно були перераховані та надалі привласнені.
Так, двом фігурантам, у понеділок, 27 квітня 2020 року, повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.28 - ч.1 ст.366, ч.1 ст.366 (службове підроблення), ч.ч.3,4 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.
Ще для двох імовірних зловмисників прокурори підписали підозри.
На цей час готуються клопотання до суду про обрання міри запобіжного заходу, а також перевіряються інші об’єкти будівництва цим підприємством.
За вчинення вказаного злочину передбачене покарання у вигляді від 5 до 8 років позбавлення волі.
Спільна робота прокурорів (Ірина Діденко (Iryna Didenko), Поліція Львівської області, Управління Служби безпеки України у Львівській області за сприяння голови ЛОДА Максим Козицький.
Пресслужба Прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 723