Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.05.2020

Жителя Жовківщини, який вчинив ДТП напідпитку, судитимуть на Львівщині

Ідеться про інцидент, який стався в липні 2018 року в одному із сіл Кам’янка-Бузького району на Львівщині.
Встановлено, що 31-річний мешканця Жовківського району рухався посередині дороги та не надав переваги зустрічному мотоциклу, внаслідок чого відбулось зіткнення та малолітній водій отримав тілесне ушкодження у вигляді відкритого перелому середньої третини кісток правої гомілки.
Окрім цього, винуватець ДТП не вжив жодних заходів для надання першої медичної допомоги потерпілому, натомість – покинув місце пригоди.
При тому, перебував у стані алкогольного сп’яніння.
Його дії кваліфіковано за ч.2 ст.286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, вчинене особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому тяжкі тілесні ушкодження), ч.1 ст.135 КК України (залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження внаслідок малолітства та безпорадного стану, якщо той, хто залишив без допомоги, сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан).
На цей час досудове розслідування, яке здійснювалось за процесуального керівництва Кам’янка-Бузького відділу Радехівської місцевої прокуратури завершено, а обвинувальний акт, 04.05.2020, скеровано до суду.
За вчинене фігуранту загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з трирічним позбавленням права керувати транспортними засобами.
Пресслужба Прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 583