Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.05.2020

Львівські податківці, які вимагали у бізнесмена зібрати хабар за три години, потрапили на лаву підсудних

Нагадаємо, що ідеться про подію, яка сталась цьогоріч, 17 січня, під час перевірки посадовцями відпочинкового комплексу в Сколівському районі Львівщини.

Встановлено, що двоє інспекторів Головного управління ДПС у Львівській області виявили у готелі декількох осіб, які працювали без належного оформлення. Щоб приховати це, службовці висунули власнику вимогу – зібрати упродовж 3 годин 1200 доларів США. Однак, підприємець звернувся до правоохоронців, які оперативно зафіксували отримання неправомірної вигоди та спіймали інспекторів «на гарячому».

Податківцям повідомлено про підозру за ч.3 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та обрано міру запобіжного заходу.

Тепер за вчинене їм загрожує від 5 до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю до 3 років та конфіскація майна.

Спільна робота прокурорів, слідчих Територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові та оперативників Управління стратегічних розслідувань Львівщини.

 

Пресслужба Прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 1525