Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.05.2020

Львівському поліцейському, який намагався нажитись на $4 тис доларів США, загрожує до 10 років в’язниці

Нагадаємо, що ідеться про затримання, яке відбулось минулоріч, 12 грудня, на вул.Миколайчука поблизу лікарні швидкої медичної допомоги.

Встановлено, що працівник одного із районних відділів поліції м.Львова вимагав та, зрештою, отримав за допомогою посередника, яким виявився його брат, 4000 доларів США неправомірної вигоди за сприяння у вирішенні питання щодо уникнення можливої кримінальної відповідальності.

Ідеться про закриття провадження за фактом хуліганства, яке поліцейський та його спільник пообіцяли студенту одного із львівських навчальних закладів.

Затримали охочих до легкої наживи 47-річного капітана поліції та його 50-річного родича, коли вони намагались обміняти хабар з іноземної валюти на національну.

Викрили імовірних зловмисників прокурори/Ірина Діденко (Iryna Didenko), слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м.Львові / Державне бюро розслідувань та оперативники Управління Служби безпеки України у Львівській області.

На цей час справу скеровано до Шевченківського районного суду м.Львова для розгляду по суті.

Такі дії правоохоронця кваліфіковано за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (вимагання та одержання службовою особою, неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії, з використанням наданого їй службового становища), а його брату інкриміновано пособництво у вчиненні цього злочину.

Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – 10 років ув’язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскація майна.

Пресслужба Прокуратури Львівської області

 

кількість переглядів: 1707