Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.05.2020

Ексголову сільради з Львівщини Прокуратура обвинувачує у незаконній передачі землі вартістю понад 1,5 млн грн

За процесуального керівництва Самбірської місцевої прокуратури місцевим відділом поліції завершено досудове розслідування стосовно сільського голови одного із сіл Старосамбірського району, якого запідозрили у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України).
 
За версією слідства, упродовж 2004 – 2008 років, народний обранець скористався службовим становищем, щоб скласти та видати завідомо неправдиві рішення сесій сільської ради.
 
Внаслідок таких дій депутата із комунальної власності громади безпідставно вибули у приватну власність 6 земельних ділянок загальною площею 1,4 га, вартістю більше 1,5 млн грн.
 
Зазначимо, що у кримінальному провадженні за рішенням Самбірського міськрайонного суду Львівської області на ці ділянки накладено арешт.
 
29 квітня цього року обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до суду для розгляду по суті.
 
За вчинене фігуранту загрожує від 3 до 6 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк та штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
 
Пресслужба Прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 652