Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.06.2020

У Львові завершили розслідування стосовно ексмитника, якого запідозрили у зловживанні службовим становищем

Ідеться про колишнього працівника митного поста “Краківець” Львівської митниці ДФС, якого прокурори та слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м.Львові / Державне бюро розслідувань, запідозрили у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.1 ст.362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) КК України.

За версією слідства, службовець вніс недостовірну інформацію у систему "Інспектор-2006" щодо перетину кордону автомобілем "Volkswagen Golf", який насправді продовжував знаходитись на митній території України. Унаслідок цього, 168 тис грн не потрапили до бюджету.

На цей час обвинувальний акт скеровано до суду. Публічне обвинувачення підтримуватимуть прокурори із обласної Прокуратури.

Інспектору Львівської митниці ДФС загрожує до 3 років ув'язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю, а також штраф.

Пресслужба Прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 1912