Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.07.2020

Прокурори готують підозру для імовірного убивці львів’янина

Ідеться про інцидент, який стався 25 вересня 2015 року на вул. Генерала Грекова, 8, у м. Львові. Того дня озброєні молодики у камуфляжній формі прямо із автівки «БМВ» розстріляли 50-річного львів’янина та втекли.
Саму ж автівку зловмисники залишили неподалік, біля будинку №30 на вул.Варшавській. У ході аналізу і систематизації оперативної інформації, а також здобутих під час слідчих (розшукових) заходів фактів, вдалось встановити до вищевказаного злочину двох чоловіків.

Підозрюваними виявились 36-річний львів’янин, який виконував роль кіллера, а також 47-річний раніше судимий за розбій житель м.Львова, який під час вчинення злочину «працював» водієм. Щоб уникнути відповідальності вказані особи залишили територію України та з 29 грудня 2016 року перебували у міжнародному розшуку.

Однак, у ході оперативно-розшукових заходів, спільно із працівниками Інтерполу та Італійської поліції у червні 2017 року одного із них було виявлено неподалік м.Неаполь в містечку Кастель-Вольтурно (Італія), а 04 лютого 2019 року – етаповано до України. 14 червня 2019 року стосовно цієї особи досудове слідство було завершено, а обвинувальний акт за п.12 ч.2 ст.115 ККУ скеровано на розгляд Шевченківського районного суду м. Львова. Розгляд триває.

Крім цього, оперативниками Управління стратегічних розслідувань у Львівській області, спільно із працівниками ДОС Нацполіції України під процесуальним керівництвом львівських прокурорів, у понеділок, 13 липня 2020 року, на вул. Ковпака у м. Яремче Івано-Франківської області затримали ще одного імовірного зловмисника. Наразі прокурори готують для нього повідомлення про підозру та клопотання для обрання міри запобіжного заходу.
За вчинене йому загрожує до15 років позбавлення волі, або довічне ув’язнення.
Пресслужба Прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 589