Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.07.2020

У Львові прокурори готують підозру для викритого на хабарі службовця обласного управління Укртрансбезпеки

За версією правоохоронців, старший державний інспектор одного із відділів Управління Укртрансбезпеки у Львівській області вирішив нажитись за рахунок підприємця, який надає послуги з міжнародних перевезень вантажів.
Чоловік випадково загубив використаний дозвіл (ліцензію), а відтак не міг отримати наступний, не здавши попереднього.
Таким чином, не міг здійснити подальшого перевезення товару через кордон.
Цим і скористався винахідливих службовець, який вимагав у підприємця 4 тис грн за зняття з бази обліку втраченої посвідки.
29-річного чоловіка затримали «на гарячому» у власному робочому кабінеті на вулиці Галицькій у Винниках.
Його дії кваліфіковано за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Прокурори готують для них повідомлення про підозру, а також клопотання до суду для обрання запобіжного заходу.
У разі доведення вини, імовірному зловмиснику «світить» від 5 до 10 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна.
На цей час тривають невідкладні слідчі дії.
Крім цього, встановлюється причетність інших осіб.
Неправомірні дії фігурантів задокументували прокурори / Ірина Діденко (Iryna Didenko), спільно зі слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові та оперативниками Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України у середу, 16 липня 2020 року.
Пресслужба Прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 595