Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.07.2020

Прокурори готують підозру для організатора незаконного переправлення сирійців-нелегалів до Європи

Ідеться про сестру, брата та їхнього кузена зі Сирійської Арабської Республіки, які через українсько-польський кордон прямували у країни Західної Європи. Перетнути кордон із сусідньою Польщею порушники намагались у лісомасиві села Буців на Мостищині, де їх уночі, 17 липня 2020 року, було затримано.
Водночас, завдяки вдало скоординованим слідчо-оперативним заходам, на території однієї із АЗС, розташованої обабіч дороги, що веде до державного кордону України із Польщею, затримано і організатора правопорушення, яким виявився 35–річний громадянин Туреччини, який легально проживає у Львові.
За даними слідства, за незаконний перетин українсько-польського кордону іноземець вимагав із кожного «подорожувальника» по 3000 євро.
Наразі, його дії кваліфіковано за ч.3 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) КК України.
На цей час, прокурори готують повідомлення про підозру та клопотання для обрання запобіжного заходу. Крім цього, встановлюють імовірну причетність інших осіб.
За вчинення цього злочину фігурантам може загрожуватиме до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Перетнути кордон трьом мігрантам-нелегалам завадили прокурори, спільно із фахівцями Управління Служби безпеки України у Львівській області та працівниками Мостиського прикордонного загону Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України.
Пресслужба Прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 614