Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.07.2020

Прокурори у Львові обвинувачують двох поліцейських у хабарництві

Йдеться про начальника сектору превенції патрульної поліції одного із відділів ГУ Нацполіції у Львівській області та дільничного офіцера, які, за версією слідства, у грудні 2019 року змовились та вимагали від особи 300 доларів США хабара за не притягнення до кримінальної відповідальності за нібито вчинене домашнє насильство та опір правоохоронцям.
У середу, 25 березня цього року, вказаним особам вручили підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), а після цього, Личаківський районний суд м.Львова обрав для них запобіжні заходи.
На цей час прокурори затвердили та вручили фігурантам обвинувальний акт.
За вчинене 43-річному начальнику та 33-річному дільничному загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскація майна.
Досудове розслідування здійснювали слідчі Територіального управління ДБР / Державне бюро розслідувань, розташованого у м.Львові під процесуальним керівництвом Прокуратури Львівщини, за матеріалами фахівців Управління Служби безпеки України у Львівській області.
Пресслужба Прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 662