Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.09.2020

Прокуратура розслідуватиме розтрату грошей у Cокальській райлікарні після публікації у «Наші гроші. Львів»

Червоноградська місцева прокуратура 22 вересня зареєструвала кримінальне провадження за фактом можливої розтрати коштів Сокальською районною лікарнею під час закупівлі медичних засобів. Йдеться про закупівлю респіраторів та захисних комбінезонів для лікарів, які лікарня в кінці серпня замовила у приватної підприємиці Анастасії-Марії Сейко за 350 тис. грн.
Нагадаємо, що про факт можливого завищення ціни ми зазначили 1 вересня у публікації «Лікарня в Сокалі заплатить за одноразові комбінезони на 100 тисяч гривень більше за ціну виробника», а наші партнери з ГО «Центр громадського моніторингу і досліджень» скерували відповідне звернення до прокуратури.
Згідно з угодою, лікарня замовила тисячу захисних комбінезонів BeSafe Master по 305 грн за одиницю. Ці одноразові захисні комбінезони виробляє компанія «БІКО». На момент публікації на ринку (наприклад, в мережі «Епіцентр») такі комбінезони можна було придбати по 223 грн за одиницю. Щоправда, на сайті «БІКО» ці комбінезони коштували 265,2 грн, однак при дзвінку в компанію нам повідомили, що для лікарень вартість таких комбінезонів становила 204 грн. Отже, при закупівлі напряму у виробника на тисячі комбінезонів лікарня в Сокалі могла б зекономити приблизно 100 тис. грн.
Інші медичні заклади України такий товар купували за цінами від 170 до 250 грн.
У червоноградській місцевій прокуратурі повідомили, що за зверненням відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення або розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем) та скерували справу для подальшого досудового розслідування у Сокальський відділ поліції.
 

кількість переглядів: 1054