Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.11.2020

Фальсифікації на виборах: на Стрийщині судитимуть п’ятьох членів ДВК

Стрийською місцевою прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт щодо п’яти жительок с.Йосиповичі (Стрийський район), яких обвинувачують у підписанні протоколу про підсумки голосування до остаточного заповнення протоколу, а також підписання такого протоколу не на засіданні виборчої комісії, вчиненого групою осіб, без попередньої змови між собою (ч.1 ст.28 ч.1 ст.158-3 КК України).

 

Встановлено, що під час проведення місцевих виборів 25 жовтня цього року п’ятеро членів ДВК (голова, заступник, секретар та двоє членів) віком від 27 до 48 років, всупереч чинному законодавству, за кілька годин до завершення голосування підписали протокол ДВК про підрахунок голосів виборців при обранні депутатів до Львівської обласної ради, тобто до підсумкового засідання дільничної виборчої комісії та остаточного заповнення протоколу.

 

Досудове розслідування, яке здійснювали слідчі Стрийського ВП ГУ НП у Львівській області, завершене.

 

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк 5 років.

 

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Більше тут: https://www.facebook.com/lviv.gp.gov.ua/posts/2861855830758092

 

Пресслужба Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1903