Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.11.2020

У Львові судитимуть учасників організованої злочинної групи за аферу з нерухомістю на понад 10 млн грн

Львівською обласною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт щодо трьох учасників злочинної групи за заволодіння об’єктами нерухомості у центральній частині Львова (ч.ч. 3, 4 ст.190, ч.ч.3, 4 ст.358 КК України).
 
Як ми писали раніше (https://lviv.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=283333&fp=30), троє осіб незаконно заволоділи нерухомим майном громадян, внаслідок чого заподіяли потерпілим шкоду на загальну суму 10 902 223 грн.
 
На підставі фіктивних документів вони перереєстровували об’єкти нерухомості, які були у власності, в тому числі, одиноких людей та людей похилого віку, на підставних осіб. Переоформлені таким чином об’єкти перепродавали, а отриманні від продажу кошти, розподіляли  між усіма учасниками злочинної групи.
 
За такою схемою фігуранти заволоділи 8 об’єктами нерухомості потерпілих у місті Львові – нежитловими приміщеннями та квартирами.
 
Досудове розслідування, яке здійснювалося СУ ГУ НП у Львівській області, завершене.
 
Всі учасники організованої групи наразі знаходяться під вартою.
 
За вчинене підозрюваним загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Львівської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 484