Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.11.2020

На Львівщині затримали членів злочинного угруповання, причетних до вимагання та викрадення людей

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури співробітниками Управління Служби безпеки України у Львівській області спільно зі слідчими поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області затримано двох членів злочинного угруповання, які перебували в розшуку за вимагання та незаконне позбавлення волі іншої особи (ч.2 ст.189, ч.2 ст.146 КК України).

 

Встановлено, що чоловіки, один з яких є громадянином Російської Федерації, а інший житель Львівщини, у квітні 2019 року вимагали у потерпілого мешканця Львівської області 3700 доларів США, а також незаконно позбавили його волі.

 

Більше року підозрювані перебували у розшуку.

 

Обох фігурантів було затримано в порядку ст.208 КПК України.

 

Наразі їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.189, ч.2 ст.146 КК України та судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

Тривають слідчі дії та встановлюється причетність до вказаних злочинів інших осіб.

 

Максимальне покарання, яке загрожує підозрюваним – позбавлення волі до 7 років.

 

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Більше тут: https://www.facebook.com/lviv.gp.gov.ua/posts/2865347623742246

 

Пресслужба Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1416