Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.02.2021

У Львівській обласній прокуратурі відбулася робоча зустріч з питань дотримання конституційних прав затриманих осіб

Сьогодні у ході зустрічі учасники обговорили стан дотримання конституційних прав громадян, затриманих як за вчинення кримінальних, так і адміністративних правопорушень, а також при виконанні постанов суду про адміністративний арешт, під час конвоювання та утримування їх в установах попереднього ув’язнення.

 

Окрему увагу приділено наданню належної медичної допомоги вказаній категорії осіб, у тому числі в умовах коронавірусних обмежень, організації діяльності територіальних підрозділів поліції щодо забезпечення затриманим особам права на захист.

 

Задля забезпечення конституційних прав громадян та недопущення їх порушення, за результатами робочої зустрічі буде вживатися ряд заходів.

 

Довідково. У зустрічі брали участь керівництво відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, інших заходів примусового характеру у місцях несвободи, а також пробації обласної прокуратури, а також представники ГУ НП у Львівській області, Регіонального представництва Уповноваженого ВРУ з прав людини у Львівській області, Державної установи «Львівська установа виконання покарань № 19», Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області та комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради «Львівський обласний центр превенції та терапії узалежнень».

 

Пресслужба Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1155