Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.03.2021

Прокуратура провела перевірку стану додержання конституційних прав затриманих

Органами Львівської обласної прокуратури проведено перевірки стану додержання конституційних прав затриманих, ув’язнених та осіб, підданих адміністративному арешту, у спеціальних установах та інших відведених для цього приміщеннях органів поліції у Львівській області, а також при здійсненні конвоювання, охорони затриманих і взятих під варту осіб.

 

Під час перевірок виявлено порушення вимог законодавства у цій сфері.

 

Зокрема, незважаючи на вжиті заходи, в діяльності органів Національної поліції області ще трапляються порушення законодавства при здійсненні конвоювання затриманих та взятих під варту осіб, а також при їх утриманні в спеціальних установах поліції.

 

Також наявні порушення при застосуванні заходів впливу за адміністративні правопорушення, факти тривалого невиконання рішень судів про накладення на осіб адміністративного стягнення у вигляді адміністративного арешту.

 

Загалом, за результатами проведених перевірок упродовж минулого та поточного років було внесено понад 90 документів прокурорського реагування, за результатами розгляду яких до відповідальності притягнуто понад 50 винних осіб. Ще 30 документів реагування перебувають на розгляді.

 

Робота на вказаному напрямку триває.

 

Пресслужба Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1163