Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.03.2021

Наркотиків на мільйон: у Яворові припинено діяльність групи «закладників»

За процесуального керівництва Яворівської окружної прокуратури на незаконному придбанні, зберіганні та збуті наркотичних засобів та психотропних речовин викрито чотирьох жителів Новояворівська (ч.2 ст.307 КК України).

 

Встановлено, що 26-річна місцева мешканка у змові з трьома чоловіками 17-ти, 19-ти та 26-ти років, розфасовувала наркотичні засоби та психотропні речовини амфетамін та канабіс, а спільники, у свою чергу, впродовж лютого-березня цього року робили закладки цих речовин у Яворові, фотографували місця закладок і відправляли покупцям через Телеграм-канал. Кошти за продаж отримували на банківські картки.

 

Під час обшуків за місцем проживання затриманих вилучено: близько 1 кг амфетаміну та близько 0,5 кг канабісу, понад 100 розфасованих для збуту закладок з наркотичними засобами, чорнові записи, знаряддя та пристосування, які використовувалися при здійсненні протиправної діяльності. Також вилучено транспортні засоби, якими користувалися «закладники». Орієнтовна вартість вилучених наркотиків на «чорному ринку» складає близько 1 млн грн.

 

Наразі фігурантів затримано у порядку ст.208 КПК України, тривають невідкладні слідчі дії, після їх завершення буде вирішуватися питання про повідомлення усім затриманим про підозру та обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

 

Заходи з викриття проводилися прокуратурою спільно з оперативниками та слідчими Яворівського районного відділу поліції, оперативниками Департаменту кіберполіції Національної поліції України та Львівського прикордонного загону Державної прикордонної служби.

 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1285