Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.03.2021

Наркотиків на мільйон: яворівські наркозбувачі уже під вартою

Суд задоволив клопотання Яворівської окружної прокуратури про обрання чотирьом жителям Новояворівська, які впродовж лютого-березня цього року на території Яворівського району організували збут наркотичних засобів та психотропних речовин (ч.2 ст.307 КК України), запобіжних заходів.

 

Як ми інформували раніше (https://lviv.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=291095), місцева мешканка у змові з трьома чоловіками розфасовувала амфетамін та канабіс, а спільники робили закладки цих речовин, фотографували місця закладок і відправляли покупцям через Телеграм-канал. Кошти за продаж отримували на банківські картки.

 

Зокрема, трьом спільникам-чоловікам, які  забезпечували доставку психотропних речовин та наркотичних засобів в обумовлені місця, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 181,6 тис грн.

 

Щодо жінки, то завдяки принциповій позиції прокурорів, підозрюваній не лише призначили тримання під вартою, а й, враховуючи обсяги та вартість вилучених за місцем її проживання наркотиків та психотропів, у порівнянні зі спільниками, збільшили у 2,5 рази розмір застави – до 454 тис грн.

 

Досудове розслідування здійснюють слідчі Яворівського районного відділу поліції.

 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1455