Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2021

У Яворівському районі викрили цех з виготовлення алкоголю на мільйони гривень

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито групу осіб, які займалися незаконним виробництвом та реалізацією алкогольних напоїв (ч.1 ст.204, ч.1 ст.199 КК України).

Встановлено, що жителі Львова та області організували роботу підпільного цеху у житловому приміщені одного з сіл Яворівського району, де незаконного виготовляли фальсифікат горілки відомих українських марок («Хортиця», «Green Day», «Хлібний Дар», «Гетьман» тощо) із підробленими марками акцизного податку.

Готовий товар згодом реалізовували через мережу гуртової та роздрібної торгівлі в регіоні. За попередньою інформацією, протягом місяця фігуранти заробляли до 4 млн грн.

Під час проведення обшуків у приватному будинку, де було організовано незаконне виробництво підакцизних товарів, вилучено: вантажний мікроавтобус, понад 12 тис пляшок готової горілки, близько 5 тис марок акцизного податку з ознаками підробки, 2 800 л спирту та знаряддя для виготовлення фальсифікату.

Крім цього правоохоронці виявили там 5 осіб, які забезпечували роботу підпільного цеху.

Наразі вирішується питання про накладення арешту на майно.

Заходи з викриття здійснювалися прокуратурою спільно зі слідчими слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань у Львівській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Санкції статей передбачають максимальне покарання у вигляді позбавлення волі до 7 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Львівської обласної прокуратури

 



кількість переглядів: 1440