Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2021

Вимагання понад 45 тис грн хабара за продаж лісу – підозрюють директора одного із ДЛГП «Галсільліс»

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури затримано директора одного із дочірніх лісогосподарських підприємств «Галсільліс» під час одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, службовець розробив злочинну «схему» вимагання та одержання коштів за відпуск необлікованої деревини. Він вимагав від фізичної особи неправомірну вигоду за сприяння у безперешкодному відпуску близько 30 м куб лісопродукції.

Чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України одразу після отримання неправомірної вигоди в розмірі 46,1 тис грн, яку вилучено.

Наразі затриманому повідомлено про підозру, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Вирішується питання про відсторонення його від посади.

Протиправну діяльність викрито прокуратурою спільно зі слідчими СУ ГУ НП у Львівській області за оперативного супроводу УСБУ у Львівській області.

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

                                                   

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Більше тут: https://www.facebook.com/lviv.gp.gov.ua/posts/2979804082296599

 

Пресслужба Львівської обласної прокуратури

 

 

 

кількість переглядів: 1435