Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2021

У Львові викрито діяльність «ботоферм», які використовувалися для викрадення персональних даних працівників СБУ

За процесуального керівництво Галицької окружної прокуратури слідчими Львівського районного управління поліції ГУ НП у Львівській області, спільно з оперативниками ГУ ВБ СБУ та кіберфахівцями СБУ викрито діяльність «ботоферм».
 
Слідством встановлено, що «ботоферми» використовувались для спроби викрадення персональних даних шляхом розсилки спамів у месенджері на особисті номери працівників. У повідомленнях містилося посилання на веб-ресурс, після переходу на який скачувався архівний документ із вірусом. Він надавав доступ до інформації на уражених пристроях, зокрема до log-файлів з ключами доступу до банківської системи, поштових сервісів та облікових записів соціальних мереж тощо.
 
У межах кримінального провадження проведено обшуки за адресами розташування спеціального обладнання, під час яких вилучено понад тисячу SIM-карток українських мобільних операторів, GSM шлюзи на 78 онлайн-каналів, комп’ютерне обладнання зі шкідливим програмним забезпеченням, мобільні пристрої та флеш-накопичувачі та інші речові докази.
 
Досудове розслідування триває. Встановлюються особи, причетні до організації діяльності «ботоферм».
 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Львівської обласної прокуратури
 
 

 
 

кількість переглядів: 567