Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2021

У Дрогобицькій окружній прокуратурі відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів

У Дрогобицькій окружній прокуратурі відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів, на якій обговорювали стан запобігання та протидії злочинності, заходи спрямовані на стабілізацію криміногенної ситуації в регіоні, а також на захист інтересів суспільства, держави та громади від злочинних посягань.

У нараді взяли участь голова Дрогобицької районної державної адміністрації, голови органів місцевого самоврядування району, а також керівники правоохоронних органів регіону.

Відкриваючи нараду, керівник окружної прокуратури Євген Давидов відзначив, що в регіоні спостерігається позитивна тенденція до зниження рівня злочинності, зменшення кількості вчинених особливо тяжких та тяжких кримінальних правопорушень, злочинів проти власності, менше вчинено злочинів в групі осіб.

Разом з тим, незважаючи на позитивні зрушення, в діяльності правоохоронних органів регіону на окремих напрямках є ряд проблемних питань, вирішення яких потребує вжиття додаткових заходів та спільних зусиль правоохоронних органів.

Зокрема, викликає занепокоєння вчинення значної кількості умисних вбивств, яких у поточному році скоєно 5 (2020-1), а також факти вчинення зухвалих злочинів проти власності, а саме крадіжок із квартир, грабежів, шахрайств.

Варто звернуто увагу на активізацію протидії злочинам, пов’язаних із розтратою бюджетних коштів та вчинених посадовими особами органів державної влади, управління, місцевого самоврядування.

Із врахуванням висловлених пропозицій, за результатами координаційної наради розроблено комплекс узгоджених заходів, які сприятимуть підвищенню ефективності боротьби зі злочинністю на підвідомчій окружній прокуратурі території.


Пресслужба Львівської обласної прокуратури
кількість переглядів: 361