Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.05.2021

27-річного дрогобичанина судитимуть за вбивство з хуліганських мотивів

За процесуального керівництва Дрогобицької окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт щодо 27-річного мешканця Дрогобича, якого обвинувачують в умисному вбивстві, вчиненому із хуліганських мотивів та грабежі (п.7 ч.2 ст.115, ч.2 ст.186 КК України).

Як ми інформували раніше (https://lviv.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=290069&fp=110), увечері 24 лютого 2021 року у центрі міста Дрогобича обвинувачений зустрів свою 24-річну знайому разом з 50-річним місцевим мешканцем. З хуліганських мотивів, без будь-якої вагомої причини чоловік завдав потерпілому 7 ударів ножем у шию, грудну клітку, черевну порожнину та спину. Від отриманих поранень останній помер на місці. Після цього, скориставшись ситуацією та переслідуючи корисливий мотив, підсудний викрав з кишені куртки жертви мобільний телефон.

 

В ході досудового розслідування окружною прокуратурою у зв’язку із нововиявленими обставинами змінено кваліфікацію дій підозрюваного з ч.1 ст.115 на п.7.ч.2 ст.115 КК України, та пред’явлено обвинувачення за фактом умисного вбивства, вчиненого з хуліганських мотивів, та відкритого викрадення чужого майна.

 

Досудове розслідування здійснювали слідчі СВ Дрогобицького РВ ГУ НП у Львівській області.

 

Максимальне покарання, яке загрожує обвинуваченому, – позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

 

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1616