Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.05.2021

Юнак, який стріляв у правоохоронців з рушниці, тепер за ґратами

Суд задоволив клопотання Золочівської окружної прокуратури про обрання 19-річному жителю с.Лешнів (Бродівська ОТГ), якого підозрюють у посяганні на життя правоохоронців, про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою (ст.348 КК України).

 

Встановлено, що наприкінці травня цього року поблизу с. Піски (Бродівська ОТГ) працівники державної лісової охорони виявили незаконно зрізані дерева і викликали поліцію. На момент приїзду поліцейських правопорушник втік, залишивши підводу із зрубаною деревиною. Проте через деякий час повернувся уже з рушницею і почав стріляти в правоохоронців. Як наслідок поранення отримали троє: працівник поліції отримав поранення в шию, у одного працівника лісової охорони поранення в ногу, в іншого – у ногу та плече. Наразі їхньому життю загрози немає.

 

Підозрюваного у стрілянині оперативно затримали, ним виявися житель сусіднього села.

 

Після проведених експертиз, йому повідомили про підозру у вчиненні вказаного кримінального правопорушення.

 

Досудове розслідування здійснюють слідчі Золочівського РВП ГУНП у Львівській області.

 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 15 років або довічне позбавлення волі.

 

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1366