Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2021

На Львівщині викрили черговий цех з виготовлення фальсифікованого алкоголю

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито протиправну діяльність з незаконного виробництва та реалізації алкогольних напоїв (ч.1 ст.199, ч.1 ст.204 КК України).
 
Встановлено, що жителі Львівщини організували роботу підпільного цеху у приміщеннях в одному із населених пунктів Львівського району (колишнього Жовківського району), де незаконного виготовляли фальсифікат горілки українських марок із підробленими марками акцизного податку.
 
Готовий товар згодом реалізовували через мережу гуртової та роздрібної торгівлі в регіоні.
 
Під час проведення обшуків вилучено близько 1 т спирту, 11 бекінбоксів по 10 літрів кожний, без жодних маркувань, понад 3000 підроблених марок акцизного податку, близько 500 пляшок фальсифікованих горілчаних виробів з марками акцизного податку з ознаками підробки, обладнання для виготовлення алкогольної продукції, пусту тару, корки, етикетки тощо
 
Наразі вирішується питання про накладення арешту на майно.
 
Заходи з викриття здійснювалися прокуратурою спільно зі слідчими слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області, оперативний супровід – управління боротьби з фінансовими злочинами ГУ ДФС у Львівській області.
 
Санкції статей передбачають максимальне покарання у вигляді позбавлення волі до 7 років.
 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Львівської обласної прокуратури
 
 
 
 
 
 
 

кількість переглядів: 644