Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.06.2021

Завдяки Львівській обласній прокуратурі за державою визнано право власності на приміщення вартістю понад 53,5 млн грн

За позовом Львівської обласної прокуратури рішенням Господарського суду у державну власність повернуто будівлі та споруди (цілісні майнові комплекси) у м. Стрий загальною площею 31,2 тис кв м, вартістю понад 53,5 млн грн.

Прокуратурою встановлено, що майно одного з колишніх дочірних підприємств ДАК «Хліб України» передано новоствореному державному підприємству згідно постанови Кабінету Міністрів України лише на праві господарського відання для статутної діяльності, а не у власність. Разом з тим, останнє за відсутності відповідного рішення Кабміну, як власника, не мало права звертатися до органу місцевого самоврядування для винесення рішень про оформлення та реєстрацію права власності на об’єкти нерухомого майна. В свою чергу, міська рада не мала права видавати такі рішення та свідоцтва, на підставі яких здійснено реєстрацію права власності за новоствореним державним підприємством.

Це і стало підставою для звернення прокуратури до суду з позовом, який було задоволено у повному обсязі, судом визнано незаконним та скасовано вказані рішення і свідоцтва, а також визнано за державою право власності на вищевказані цілісні майнові комплекси.


Пресслужба Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1220