Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.10.2021

Дотримання конституційних прав осіб, які засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, перебуває на постійному контролі Львівської обласної прокуратури

У Львівській обласній прокуратурі проведено нараду за участю керівництва філії Державної установи «Центр пробації» у Львівській області.

На нараді учасники  обговорили стан додержання конституційних прав осіб, які засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі (штраф, громадські, виправні роботи, позбавлення права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю, звільнення від покарання з випробуванням тощо). 

Акцентовано увагу на проблемних питаннях виконання таких покарань, дотримання порядку звільнення від їх відбування, у тому числі, після закінчення встановленого судом іспитового строку, алгоритму дій у разі ухилення засуджених від відбування покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, заміни одного виду покарання на інший тощо.

За результатами наради визначено ряд заходів з метою покращення співпраці між відомствами задля забезпечення конституційних прав громадян та недопущення їх порушення.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1287